خبر های تازه از ماهواره امید
تلاش برای پرتاب ماهواره امید در تیر ماه / ساخت دو کاوشگر جدید ایرانی
رئیس سازمان فضایی ایران از تلاش این سازمان برای پرتاب ماهواره امید در تیر ماه خبر داد و گفت: کاوشگرهای دو و سه ایران که به طور کامل توسط محققان و متخصصان ایرانی طراحی و ساخته شده اند که پس از کاوشگر یک در آینده ای نزدیک به فضا پرتاب خواهند شد.

مهندس احمد طالب زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جایگاه سازمان فضایی ایران در دنیا گفت: با توجه به فعالیتهای گوناگونی که در زمینه فناوری فضایی و مسائل مربوط به فضا در سراسر دنیا در حال انجام است، ایجاد سازمانی واحد در کشور امری اجتناب ناپذیر و نیازی غیر قابل انکار جلوه می کرد. فناوری فضایی خوشبختانه از سالهای پیش مورد توجه مسئولان، کارشناسان و متخصصان قرار گرفته و تا به امروز دستاوردهای مثبت و بی شماری به همراه داشته است اما نبود متولی خاص که بتواند این فعالیتها را به طور متمرکز هدایت کرده و در مسیر اصلی و درست قرار دهد، باعث شده تا استفاده بهینه و صحیح از این منابع صورت نگیرد.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از معدود کشورهای منطقه خاورمیانه از سابقه طولانی در زمینه ارتباطات ماهواره ای برخوردار است و از سال 1348 با عضویت در برخی از مجامع بین المللی مرتبط با فضا خود را به عنوان کشوری پیشرو در امر بهره برداری صلح آمیز از فضایی ماوراء جو به دنیا معرفی کرده است.

طالب زاده خاطرنشان کرد: همانگونه که گفته شد، تشکیل یک نهاد مستقل و متمرکز در امر فضا در کشورمان امری اجتناب ناپذیر بود و خلاء چنین سازمانی در مجامع داخلی و خارجی به شدت احساس می شد. در همین راستا بر اساس ماده 8 و 9 مصوبه 68159 مورخ 2/4/1382 مجلس شورای اسلامی، شورای عالی فضایی با ریاست رئیس جمهور و عضویت نهادهای ذیربط تشکیل شد و بر اساس همین مصوبه سازمان فضایی ایران تاسیس شد. بر همین اساس رئیس سازمان فضایی ایران، معاون وزیر ارتباطات و فناوری و همچنین دبیر شورای عالی فضایی است.

وی ادامه داد:  بنابراین سازمان فضایی ایران به عنوان سازمانی نوپا راهی سخت و طولانی را در پیش رو دارد که با تلاش جوانان این مرز و بوم و به امید خداوند متعال به چشم انداز متعالی ترسیم شده برای کشور عزیزمان دست خواهیم یافت.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه سخنان خود به اقدامات صورت گرفته این سازمان اشاره کرد و گفت: پروژه ‌‌ای که اخیراً توسط ریاست جمهوری افتتاح شد شامل چندین بخش اعم از رونمایی ماهواره امید، پرتاب کاوشگر- یک و افتتاح ایستگاه زمینی کنترل و ردیابی ماهواره بود که این امر با کمک چندین سازمان کشور، نیروهای دانشگاهی و سازمانهای تحقیقاتی ( مانند مرکز تحقیقات مخابرات ) انجام شد.

وی گفت : ماهواره امید کاملا توسط محققین داخلی و دانشمندان کشور طراحی و ساخته شده است که با این اقدام توانایی و قدرت ایران در زمینه دستیابی به این علم ثابت شد. امیدوار هستیم با  پرتاب محموله‌های کاوشی و ماهواره‌ها این توانایی را ارتقا دهیم.

تلاش سازمان فضایی برای پرتاب ماهواره در تیر ماه

طالب زاده با اشاره به سخنان رئیس جمهور کشور مبنی بر پرتاب ماهواره های ایران در تیر ماه جاری به مهر گفت: همه تلاش سازمان فضایی کشور در رسیدن به اهداف نظام و دولت است و با تمهیداتی که اندیشیده شده و برنامه ریزیهای مناسب درصدد تحقق این امر هستیم البته در برخی مواقع مشکلاتی هم بوجود می آید که باعث تاخیر در اجرای پروژه ها می شود.

رئیس سازمان فضایی به مهر گفت: مسئله ماهواره امری مهم و امنیتی برای کشور به حساب می آید و ما هم سعی می کنیم در این راه با احتیاط قدم برداریم و به اهداف خود دست پیدا کنیم.

پرتاب ماهواره های ایرانی به مقاصد تحقیقاتی

وی در ادامه فعالیتهای فضایی کشور را مثل همه جای دنیا یک کار تیمی و یک حرکت چند ‌جانبه دانست و به مهر گفت: در برنامه آینده فضایی کشور که به تصویب هیئت وزیران رسیده و توسط ریاست جمهور هم ابلاغ شده است برنامه‌های مفصلی دیده شده که ان‌شاالله با پرتاب کاوشگر- یک و در ادامه کاوشگرهای دو و سه و پرتابگرهای دیگر که در دستور کار قرار دارد بتوانیم ماهواره‌های خود را برای مقاصد تحقیقاتی در مدار قرار دهیم.

طالب زاده افزود: این سازمان درصدد است که ماهواره‌های خود را یکی پس از دیگری با ویژگیها و اهداف خاص خود در جهت برطرف کردن نیازهای کشور بسازد. همچنین ما برای تأمین نیاز بخش مخابرات کشور، انتقال تصاویر و پخش برنامه‌های تلویزیونی و انتقال دیتا در حوزه اینترنت نیاز به ظرفیت داریم که این ظرفیت را مثل همه جای دنیا از طریق ماهواره تأمین خواهیم کرد.

برگزاری جشنواره وبلاگهای فضایی

وی در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به برگزاری جشنواره وبلاگهای فضایی از امروز هدف از اجرای این جشنواره را توسعه بخش فضایی کشور دانست و افزود: سازمان فضایی ایران به عنوان متولی بخش فضایی کشور خود را ملزم به بسترسازی فرهنگی و ارتقا دانش و فناوری فضایی در بین جوانان و آینده سازان مملکت می داند. از طرفی محیط اینترنت به عنوان ابزاری قدرتمند و همه گیر این روزها مرجع بسیاری از مراجعات جوانان ایرانی شده به گونه ای که پاسخ بخش اعظمی از سئوالات خود را در این محیط جستجو می کنند.

رئیس سازمان فضایی اظهار داشت: بر همین اساس سازمان فضایی ایران تصمیم گرفت نویسندگان حوزه فضا در اینترنت را شناسایی و با برگزاری کارگاه ها و سمینارهای متعدد موجبات ارتقا علمی و عملی آنها را فراهم آورد. این جشنواره در این راستا طراحی و اجرا شده که امیدواریم منشا ثمرات خیر بی شماری برای کشور باشد.

وی در پاسخ به این سئوال که ورود سازمان فضایی ایران به عرصه نجوم که با برگزاری کارگاه نجوم اپتیکی آغاز شده است، با چه هدفی صورت پذیرفته است؟ اظهار داشت:  نجوم از سوی مسئولان نظام مورد توجه جدی است و ما ایران را از متولیان نجوم می دانیم و مایلیم این اوج را بار دیگر تکرار کنیم.

معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: این کارگاه نیز در همین راستا و به منظور گرد هم آمدن افراد علاقه مند به موضوعات نجومی و به خصوص موضوعات مرتبط با ابزار اپتیکی همچون تلسکوپ های بزرگ، رصدخانه ها و روش های رصدی و ثبت مشاهدات برگزار می شود.

حمایت سازمان فضایی از پایان نامه های دانشگاهی

وی اضافه کرد: سازمان فضایی ایران در گامهای بعدی خود در نظر دارد تا با بررسی گروهها و افراد مشتاق در دانشگاهها به حمایت از پایان نامه های مرتبط دانشگاهی بپردازد.