جزئیات پرتاب موفق ماهواره بر

رئیس سازمان فضایی کشور با تشریح جزئیات موفقیت ایران در پرتاب ماهواره بر و اهداف این پرتاب گفت: "ماهواره بر" برای قرار گرفتن در مدار LEO طراحی شده بود که با پرتاب موفقیت آمیز آن ایران در زمره کشورهای دارنده دانش فنی این سیستم قرار گرفت.

دکتر رضا تقی پور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پرتاب "ماهواره بر" اولین تجربه کشور در این زمینه است، افزود: ایران در زمینه طراحی و ساخت "ماهواره بر" ها تاکنون تجربه ای نداشت اما با پرتاب موفقیت آمیز روز گذشته ، کشورمان نیز در زمره کشورهای دارنده دانش فنی "ماهواره بر " چون آمریکا، روسیه، فرانسه، هند و چین قرار گرفت. 

وی ماموریت این "ماهواره بر" را مدار LEO ذکر کرد و اظهار داشت: این پروژه در ابتدا برای طی مسیر 270  تا 530 کیلومتر برنامه ریزی شده بود که در اولین پرتاب آزمایشی ضمن اعمال موفق کنترل های فنی در تمام مراحل پرتاب توانست مسیر 800 کیلومتری را با موفقیت طی کند.

تقی پور تاکید کرد: این آزمایش که با هدف صحه گذاری بر عملکرد ماهواره بر، سیستم های داده پردازی از راه دور، دستگاه مرکزی زمین، ایستگاه های زمینی تله متری، فرمان از راه دور (تله کامند) و تعیین دقیق موقعیت ماهواره صورت گرفت توانست به اهداف از پیش تعیین شده دست یابد.

رئیس سازمان فضایی کشور ادامه داد: این پروژه با همت محققان وزارت علوم، دانشگاهها، مرکز تحقیقات مخابرات و مراکز تحقیقاتی طی یک برنامه 3 ساله اجرا شد. 

وی به کاربردهای فناوری فضایی در حوزه های زمین شناسی، ارتباطات، شناخت منابع طبیعی، حرکت رودخانه ها، مدیریت بلایای طبیعی و هواشناسی اشاره کرد و به مهر گفت: برای استفاده در مدیریت منابع طبیعی کشور، طراحی و ساخت ماهواره با ماموریت های ارتباطی و سنجش از راه دور برای کاربردهای استفاده از منابع طبیعی و زیر زمینی و جغرافیایی در دستور کار قرار گرفته است.

تقی پور از طراحی و ساخت برخی ماهواره ها تا 2 سال آینده خبر داد و خاطر نشان کرد: این ماهواره ها در دستور کار قرار گرفته است که با تکمیل آن به تدریج در مدار مورد نظر قرار خواهد گرفت.