ناسا موفقیت ماهواره ایرانی امید را تایید کرد

سازمان فضانوردی آمریکا ناسا موفقیت آمیز بودن پرتاب ماهواره ملی امید به مدار زمین را تایید کرد.

به گزارش ایرنا، "جفری فوردن" تحلیلگر تحقیقاتی دانشگاه "ام آی تی" گفت: ایران با وجود تحریم ها و مخالفت جهانی، به باشگاه کاملا انحصاری کشورهایی که ماهواره در مدار زمین قرار داده اند پیوسته است.
وی طی اظهاراتی که در رسانه های خبری جهان بازتاب داشته است، پرتاب ماهواره ملی امید را یک دستاورد فناوری ارزیابی کرده است.
فوردن ، با استناد به اطلاعاتی که سازمان فضانوردی آمریکا ناسا منتشر کرده و گزارشهای رصدگران آماتور گفت: به نظر می رسد این ماهواره با موفقیت در یک مدار پایینی زمین قرار گرفته است.
وی افزود: مشخص نیست که ایران برای پرتاب این ماهواره از راکت سه مرحله ای نظیر موشکهای اسکاد شوروی سابق بهره گرفته یا یک راکت دو مرحله ای ساخته است.
فوردن اظهار داشت: برخی رصدگران آماتور معتقدند ایران از راکت دو مرحله ای استفاده کرده است، هر چند هنوز هیچ تایید رسمی در این باره وجود ندارد.
وی افزود: چنانچه این راکت یک راکت دو مرحله ای باشد به منزله جهش بسیار بزرگی در فناوری ایران است که بسیار نگران کننده خواهد بود.
به گفته وی ، ناسا اولین عناصر مداری ماهواره و بدنه راکت آن را که با پرتاب از سایت پرتاب کاوشگر در ساعت 18 و 38 دقیقه روز دوم فوریه سال 2009 به وقت گرینویچ کاملا مطابقت دارد، منتشر کرده است.
این تحلیلگر افزود: رصدگران آماتور ماهواره در انگلیس با استفاده از علایم رادیویی وجود این ماهواره را تایید کردند.
رصدهای نوری نشان می دهد بدنه راکت بسیار درخشانتر از ماهواره است که بیانگر آن است که ایران احتمالا ترکیب سوخت / موتور قدرتمندی برای راکت تهیه کرده است.
جاناتان مک داول تحلیلگر برنامه فضایی در مرکز اخترفیزیک اسمیتسونیان هاروارد می گوید برخوداری از راکت چند مرحله ای گام بزرگی در فناوری موشکی است و مهمتر اینکه ایرانی های تحت تحریم ، به تنهایی به این موفقیت دست یافته اند و آنها با این کار خود ثابت کردند پرتاب ماهواره خیلی دشوار نیست.
مک داول گفت: آمریکا می تواند انتظار داشته باشد که ایران ، در سالهای آینده پرتاب ماهواره های فضایی و مخابراتی بزرگتر و با قابلیت های بیشتر را به مدارهای بالاتر آغاز کند.
به گفته فوردن، رصدگران آماتور در ساعت 3 بعدازظهر در ادینبورگ اسکاتلند این ماهواره را مشاهده کرده اند.

پرتاب ماهواره ملی امید که روز سه شنبه با ماهواره بر سفیر 2 به مدار زمین فرستاده شد در صدر اخبار رسانه های خارجی و داخلی قرار گرفته است.