ساخت هواپیمای بدون ‌سرنشین در مازندران آغاز شد

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نکا، مدیر عامل شرکت هوافضای فرناس دوشنبه شب در مراسم آغاز عملیات اجرایی این واحد گفت: این شرکت‌ حدود 9 سال در زمینه طراحی ساخت و تولید هواپیمای بدون سرنشین و شناسایی گشت هوایی و آموزشی فعالیت کرد و با تلاش مدیران به مرکز صنعتی تبدیل شد.
حامد سعیدی تصریح کرد: این شرکت حدود پنج سال است که از وضعیت نیمه دولتی به خصوصی تبدیل شده و امیدواریم در نکا با تولید بیشتر به توسعه و ظرفیت بیشتری دست یابیم.
وی ادامه داد: برنامه ما در این مکان، ساخت هواپیما و بالگردهای بدون سرنشین است که مراحل طراحی آن تمام شده و در مرحله عملیات در حال تصویربرداری هوایی‌‌ست و به بخش تولید رسیده و در مناطق جنوب و غرب و شرق کشور برای ارائه خدمات در نظر گرفته شده است.
مدیر عامل شرکت هوافضای فرناس افزود: این مجموعه از دانش دانشمندان و محققان جوان و نیروهای دانشگاهی و صنعتی داخلی استفاده کرده است و به خدمات‌رسانی به نیروهای نظامی و انتظامی همت گماشته است.
سعیدی ادامه داد: کار در این مکان یک کار نو است که در سطح دانش فنی دنیا بی‌نظیر بوده و این هواپیما بدون سرنشین با شناسایی منطقه برگشته و تمام اطلاعات و مشخصات منطقه را با پارامترهای مختلف ارائه می‌دهد.
وی درباره ارتفاع این هواپیما گفت: از نوع تاکتیکی، با برد کوتاه تا 400 و 500 متر از سطح زمین فاصله می‌گیرند و با امواج و ردیابی قابل شناسایی نیست، قابل رویت نخواهد بود و قابلیت شناسایی برای دشمن نیز وجود ندارد.
سعیدی فواید بیشتر این هواپیما را برای قابلیت شناسایی و کنترل قاچاق کالای دریایی و زمینی و مهار آتش‌سوزی در جنگل‌ها اعلام کرد.
وی اظهار داشت: نوع دیگر این هواپیما در تاکتیکی هشت تا 10 کیلومتری با چرخ‌بال‌های بدون سرنشین شعاع عملیاتی بیشتری داشته و برای هواپیماهای با برد بالا شعاع 50 کیلومتر تعریف شده که منطقه شهرستانی و استانی را شامل می‌شود.
سعیدی با بیان اینکه این پرنده احتیاج به باند نداشته و با دست پرتاب می‌شود، افزود: در مناطق تسطیح نشده قابلیت نشستن دارد و با توجه به داشتن تصویر و اطلاعات در صورت سانحه به‌ صورت اضطراری عملیات نشستن را انجام می‌دهد.
وی اظهار داشت: شهرک صنعتی نکا، بستر اصلی برای توسعه تولید است و تا پایان تابستان فاز نخست این طرح به پایان رسیده و تولید آغاز می‌شود.
سعیدی اعتبار مورد نیاز برای فاز نخست این طرح را 500 میلیون تومان اعلام کرد.
وی در پایان گفت: این پرنده کارهای شناسایی بزرگی را انجام می‌دهند و در صورت احتمال خطر و حادثه صدمه‌ای را برای افراد ایجاد نمی‌کند.