تازه‌ترین جزئیات از دلایل سه پرواز ناموفق هما، ماهان و آسمان

یک کارشناس شرکت هواپیمایی آسمان در گفت‌و گو با خبرنگار باشگاه خبری فارس «توانا» اعلام کرد: هواپیمای فوکر 100 به شماره 773 متعلق به شرکت هواپیمایی آسمان که از تهران عازم تبریز بود به علت وضعیت نامناسب جوی از باند فرود خارج شد.
وی تاکید کرد: باند فرود فرودگاه تبریز در اثر بارندگی، بسیار لغزنده بوده است و این امر سبب خروج هواپیما به بیرون محوطه باند و در نتیجه منجر به ترکیدن یکی از چرخ های هواپیما شده است.
این کارشناس هوایی گفت: با تبحر خلبان، هواپیما در خارج باند متوقف شد و مسافران از درهای خروجی هواپیما پیاده شدند.
این کارشناس مطلع در پایان اظهار داشت: تمامی مسافران در سلامت کامل به سر می‌برند و شب گذشته کلیه وسایل و توشه خود را که از هواپیما تخلیه شده بود، تحویل گرفتند.
این هواپیما از تهران به سمت تبریز حرکت کرده بود که دو دقیقه پس از نشستن، از مسیر باند خارج شد و قسمت جلوی هواپیما داخل کانالی در آن حوالی فرو رفت که به کمک نیروهای امدادی، مسافران از هواپیما خارج و دو نفر آسیب دیده سطحی این هواپیما نیز مداوا شدند.
عملیات پاکسازی منطقه و خارج کردن هواپیما از داخل گودال نیز ساعت 11 صبح امروز (جمعه) پایان یافت.
هنگام فرود هواپیما هوای تبریز ابری بوده و غروب پنج‌شنبه رعد و برق و بارش رگباری باران در این شهر وجود داشت.

*مشکل در سیستم هیدرولیک هواپیمای شرکت هما

شاهرخ نوش آبادی مدیر روابط عمومی شرکت هواپیمایی هما در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبری فارس «توانا» با اشاره به فرود اضطراری هواپیمای ایرباس شرکت هواپیمایی هما در فرودگاه آتاتورک استانبول به مقصد استکهلم پایتخت سوئد توضیح داد: این پرواز ساعت 8 و 20 دقیقه، روز پنج شنبه از فرودگاه امام خمینی (ره) به مقصد استکهلم به پرواز در آمد و به وقت ترکیه در ساعت 11 و 15 دقیقه به علت نقص فنی فرود اضطراری را انجام داد .
وی تصریح کرد: پس از فرود اضطراری 4 ساعت و 15 دقیقه در فرودگاه استانبول به علت نقص فنی هواپیما متوقف شد، سپس این پرواز 2ساعت و 45 دقیقه منتظر صدور مجوز پرواز از سوی استاندارد پرواز سازمان هواپیمایی ترکیه شد که در مجموع با هفت ساعت تاخیر فضای پروازی ترکیه را ترک کرد.
نوش آبادی با اعلام دلیل این فرود اضطراری اعلام کرد: نقص فنی در سیستم هیدرولیک هواپیمای ایرباس علت اصلی درخواست فرود اضطراری در فرودگاه استانبول بوده است.
براساس اطلاعات دریافتی، مسافران این پرواز پس از فرود اضطراری پذیرایی شدند.
پرواز ایران ایر به مقصد استکهلم 200 مسافر به همراه خدمه پروازی را به همراه داشت که خوشبختانه مسافران این پرواز در سلامت کامل به سر می‌برند.

*عدم پاسخگویی شرکت ماهان و نقص در موتور سمت چپ

در پی انتظار مسافران هواپیمایی ماهان برای پرواز مجدد به مقصد دوسلدورف آلمان پیگیری‌‌های خبرنگار باشگاه خبری فارس «توانا» با خاموش بودن تلفن همراه مسئول روابط عمومی و سیستم پیامگیر مواجه شد. همچنین تلفن برج ماهان را اطلاعات این برج پاسخگو شد و اعلام کرد: فردا تماس بگیرید، مدیر شیفت امروز نیستند.
بنابر این گزارش 209 مسافر هواپیمای ایرباس 300 شرکت هواپیمایی ماهان پس از یکروز اقامت در هتلی در ترکیه منتظر تعیین تکلیف پرواز خود به مقصد دوسلدورف آلمان هستند.
خبرگزاری آناتولی اعلام کرد: هواپیمای مسافربری ایرباس A300 ماهان در مسیر تهران-دوسلدورف به دلیل نقص در موتور سمت چپ خود به صورت اضطراری در فرودگاه آتاتورک به زمین نشست.
در پی این تماس‌ها عباس مسیبی مدیر کل روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: هواپیمای شرکت هواپیمایی ماهان که روز گذشته (پنج شنبه) از فرودگاه امام خمینی‌(ره) تهران به مقصد آلمان پرواز کرد به دلیل نقص فنی مجبور به فرود اضطراری در فرودگاه استانبول ترکیه شد.
وی ادامه داد: پس از رفع نقص فنی و طولانی شده زمان رفع اشکال، مسافران توسط شرکت ماهان در هتل اسکان داده ‌شدند.
مسیبی تصریح کرد: مسافران پرواز 5060 تهران -دوسلدورف پس از گذراندن شب گذشته در استانبول ساعت 8 و 45 دقیقه امروز جمعه از استانبول عازم فرودگاه دوسلدورف آلمان شد.
با وجود همکاری روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری برای برقراری ارتباط با شرکت‌های هواپیمایی مربوطه برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این پروازها، ارتباط با مسئولان شرکت هواپیمایی ماهان همچنان ناموفق ماند