B-1 Lancer
بمب افکن استراتزیک ساخت:Boeing و Rockwell International و North American Rockwell
اولین پرواز بی-1 :دسامبر 1974
وضعیت:در خدمت
قیمت به سال 1998: 1/283 میلیون دلار آمریکا
طول:5/44 متر
ارتفاع:4/10متر
مساحت بال:2/181 متر مربع
وزن خالی:100/87 کیلو گرم
وزن لود:000/148 کیلو گرم
وزن ماکزیمم تیکاف:400/216 کیلوگرم
نیروی محرک:چهارعدد F101-GE-102 augmented turbofans ساخت جنرال الکتریک هر کدام 9/64 کیلو نیوتون نیرو.
سرعت ماکزیمم: 95/0 ماخ
برد ماکزیمم:11998 کیلومتر
گنجایش سوخت:38000لیتر
تسلیحات:6 جایگاه خارجی برای 27000 کیلوگرم بمب و سه محفظه داخلی برای 34000 کیلو مهمات.
بمب ها:
84 عدد:Mk-82AIR . Mk-82 . Mk-62 .
8 عدد:Mk-65
30 عدد:CBU-87/89/CBU-97 Cluster Bomb Units (CBU
30 عدد:CBU-103/104/105 WCMD
24 عدد:GBU-31 JDAM GPS guided bombs
17 عدد:GBU-38 JDAM GPS guided bombs
24 عدد:Mk-84 general purpose bombs
96 یا 144 عدد:GBU-39 Small Diameter Bomb GPS guided bombs (96 if using four-packs, 144 if using six-packs) (this capability has not yet been fielded on the B-1)
16 عدد:B61 thermonuclear variable-yield gravity bombs
موشکها:
24عدد:AGM-158 JASSM
12 عدد:AGM-154 JSOW
Tupolev Tu-160
بمب افکن استراتزیک ساخت:Tupolev
اولین پرواز: 18 دسامبر 1981
وضعیت:غیر عملیاتی
سرنشین:4 نفر
طول:1/54 متر
ارتفاع:1/13
مساحت بال:360 متر مربع
وزن خالی:110000 کیلو گرم
وزن لود:267000 کیلوگرم
وزن ماکزیمم تیکاف:275000 کیلوگرم
نیروی محرک: 4 عدد Kuznetsov NK-321 turbofans هر کدام 137 کیلو نیوتون
سرعت ماکزیمم:05/2 ماخ
برد ماکزیمم:12300 کیلومتر
تسلیحات:
دو محفظه داخلی برای 40000 کیلوگرم
دو لانچر داخلی که هر کدام 6 عدد موشک کروز Raduga Kh-55 یا 12 عدد موشک اتمی برد کوتاه Raduga Kh-15
B-1 Lancer
[IMG][/IMG]
کاکپیت بی-1
Tupolev Tu-160
کاکپیت Tupolev Tu-160
منبع:دانشجو
همجوشی هسته ای بنیاد اصلی بمب هیدروژنی را تشکیل می دهد. همان طور که از شکافته شدن هسته های سنگین «شکافت هسته ای) ، مقدار عظیمی انرژی حاصل می شود. از پیوند هسته های سبک نیز انرژی بیشتری به دست می آید. در هر یک از دو حالت هسته هایی با جرم متوسط تشکیل می گردد. که جرم آنها کمتر از جرم اولیه ای است که برای تشکیل آنها به کار رفته است. در حالی که در روش شکافتن ، ماده اولیه منحصر به اورانیوم و توریم است. در روش پیوند هسته ای از هر اتم سبکی مثلا اتم هیدروژن می توان استفاده نمود.
هیدروژن مورد نیاز در واکنش همجوشی هسته ای:
هیدروژن موجود در تمامی آبهای اقیانوس ها یکی از مواد اولیه روش پیوند هسته هارا تشکیل می دهد. هیدروژن سنگین که نسبت به هیدروژن معمولی فوق العاده نایاب است برای پیوند بسیار نا مناسب ترند. و با وجودی که در هر 6400 اتم هیدروژن ، فقط یک اتم آن هیدروژن سنگین می باشد، بنابرین مقدار هیدروژن موجود در اقیانوس ها بسیار کافی است.
برای اینکه پیوند هسته ای انجام گیرد چه شرایطی لازم است؟
برای انجام عمل پیوند با هسته دو اتم را به شدت به هم بزنیم، تا به هم پیوند خورده و در هم ذوب شوند. اما دافعه الکترواستاتیکی هسته ، مانع بزرگی در این راه جلوی پای ما گذاشته است. در فواصل بینهایت نزدیک این دافعه فوق العاده زیاد است. البته راه حل ساده ای به نظر می رسد بدین معنی که بایستی به هسته ها آنقدر سرعت دهیم که از این مانع رد شوند. می دانیم که سرعت ذرات در هر گازی بستگی به درجه حرارت آن گاز دارد. پس کافی است درجه حرارت را آنقدر بالا ببریم تا سرعت لازم برای عبور از این مانع به دست آید
درجه حرارت لازم برای این کار چندین میلیون درجه سانتی گراد است و چنین حرارتی در کره زمین وجود ندارد. اما اگر یک بمب اتمی در وسط توده ای از هسته های سبک منفجر شود ، حرارت فوق العاده ای که از انفجار بمب حاصل می شود، حرارت هسته های سبک را به قدری بالا می برد که پیوند آنها را امکان پذیر سازد. این موضوع اساس ساختمان بمب حرارتی و هسته ای ( ترمونوکئر) می باشد.
همان طوری که در کبریت عادی برای آتش گرفتن ابتدا فسفر موجود در آن بر اثر مالش محترق می شود و آنگاه گوگرد را روشن می سازد، در بمب های (حرارتی و هسته ای ) نیز ابتدا یک بمب اتمی معمولی منفجر می شود و در نتیجه انفجار توده ای از اجسام سبک را به حرارت فوق العاده ای می رساند به طوری که هسته های آنها به هم می پیوندند و آنگاه انفجار مهیب تری انجام می گیرد
بعد از انفجار یک بمب اتمی معمولی ، عمل سرد شدن به سرعت انجام می گیرد. بنابرین ، باید فعل و انفعالاتی را در نظر گرفت که در آنها عمل پیوند به سرعت انجام گیرد. اگر یک بمب اتمی را در مخلوطی از دوتریوم و تریتیوم محصور کرده و مجموعه را در یک محفظه با مقاومت مکانیکی زیاد قرار دهیم، پس ازانفجار بمب اتمی محیط مساعدی برای یک فعل و انفعال ترمونوکلئر ( فعل و انفعال هسته ای گرمازا) به وجود می آید و در اثر آن عمل پیوند هسته ها انجام شده و هلیوم به وجود می آید.
تریتیوم + دوتریوم -----> هلیوم + نوترون
در نتیجه این فعل و انفعال ، حدود هفده میلیون الکترون ولت ، انرژی آزاد می شود. این میزان انرژِی نسبت به واحد وزن ماده قابل انفجار ، در حدود چهار برابر انرژی است که از شکسته شدن اورانیوم حاصل می شود. به عبارت دیگر در موقع پیوند هسته های دوتریم و تریتیوم ، انرژی بیشتر بر واحد جرم نسبت به شکافته شدن هسته های اورانیوم رها می شود.
تهیه بمب هیدروژنی دو اشکال عمده دارد که عبارتند از:
اولا باید دوتریوم و تریتیوم را به حالت مایع به کار برد. چون این دو عنصر در حالت معمول به صورت گاز هستند و در حرارت فوق العاده زیاد هم با کندی به هم پیوند می خورد. و لذا مجبورند آنها را در حرارتی معادل 250 درجه سانتی گراد زیر صفر نگه دارند. به طورری که وزن دستگاه لازم به وضع غیر عادی سنگین می شد. و بمب با زحمت زیاد حمل و نقل می گردید و پرتاب آن به وسیله هواپیما بسیار مشکل بود.
ثانیا اگر چه تهیه دوتریوم سهل است اما تهیه تریتیم فوق العاده مشکل و پرخرج می باشد. و برای تهیه آن باید در کوره اتمی عنصر لیتیم را به وسیله نوترون ، بمباران کنند که از تجزیه متوالی آب به وسیله جریان الکتریکی ، آب سنگین به دست می آید. بطوریکه دوتریوم یکی از عناصر مرکب آن است. از تجزیه آب سنگین «دوتریوم) به دست می آید.
شرکت الماز انتی روسیه برای نخستین بار نمونه های جدیدی از سامانه های پدافند موشکی خود را در نمایشگاه هوافضای ماکس روسیه که فردا اغاز می شود به مایش می گذارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر از مسکو این شرکت روسی که یکی از تامین کنندگان مالی نمایشگاه هوافضای ماکس است سامانه های پدافند موشکی جدید اس چهارصد تریومف بوک ام دو ا هستند که پدافند موشکی با برد متوسط محسوب می شوند.
علاوه بر این شرکت روسی الماز انتی برای نخستین بار دستگا های راداری و موشک ضد تانک موسوم به تور گانسک ام یک را در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار می دهد.
ایستگاه فضایی بین المللی در آینده شاهد چه کسی بر عرشه خود خواهد بود؟ چشم انداز باقی ماندن تیم کنونی چندان نیست. صاحبان اصلی ایستگاه فضایی بین المللی، یعنی روس ها و آمریکایی ها، هر یک به نوبه خود و به دلایل خود تمایلی ندارد که در آینده نیز با هم روی عرشه خانه مشترک مداری باشند. از آمریکا شروع می کنیم؛ روز 12 اوت، روز موفقیت آمیزی برای برنامه "اسپایس شاتل" نبود. تحلیل ها و بررسی ها نشان دادند که آسیب های وارد شده به پله مداری "ایندوور" به هنگام پرتاب، جدی هستند. شاید آمریکایی ها تا اکتبر سال 2010 بتوانند به کار شاتل ها پایان دهند، اما این نیز ممکن است که اشکالات فنی شاتل ها از یک سو، این برنامه را متوقف ساخته و سالانه 4 میلیارد دلار را برای ساخت سفینه جدید "اریون" آزاد کند و از سوی دیگر نیز از ناسا مطالبه می کنند که در برنامه استفاده از کیهان نوردان خود بازنگری کند. معلوم نیست که در صورت چنین آینده ای، ناسا پروازهای خود به ایستگاه فضایی بین المللی را حفظ کند. علاوه بر این، "مایکل گریفین" رئیس ناسا گفت که هدف استراتژیک برنامه پروازهای آمریکا، در مطالعه فضای کیهانی در ورای مدار نزدیک زمین است. یعنی پروژه ایستگاه فضایی بین المللی، مهمترین برنامه فضایی برای آمریکا نیست. همچنین خبری که در ماه ژوئن دریافت شد نیز جالب است که اطلاع داده شد برنامه بهره برداری "روس کاسموس" و ناسا از ایستگاه فضایی بین المللی برای سه-چهار سال است. برای روسیه، ایستگاه فضایی بین المللی همه چیزی است که در زمینه فضانوردی سرنشین دار دارد. از دست دادن ایستگاه، ضرر خواهد بود. اما اگر باقی ماند، چه کرد و مهمتر این که چگونه؟ در دوسال آینده نه "کلیپر" روسی و نه "اریون" آمریکایی آماده نخواهند بود. در عین حال از کسی پنهان نیست که امروز فضانوردان باید بخش اعظم وقت خود را برای ترمیم اختلالاتی که روی عرشه بوجود می آیند، صرف کنند. روسهی برنامه های خوبی نیز برای استفاده از ایستگاه فضایی بین المللی ندارند. در سال 2005 آمریکایی ها توافق نمودند که هزینه جایگاه کیهان نوردان ناسا در سفینه های "سایوز" را پرداخت کنند. این بدین معناست که در آینده، وابسته به این که وضعیت برنامه های "اسپایس شاتل" چه خواهد شد، ناسا می تواند به فکر خرید موشک های حامل "سایوز" برای نیازهای خود باشد. این خوب است، در روسیه موسسات مشغول کار هستند. اما تنها همین؟ آمریکایی ها به آرامی "اریون" و سایر فناوری های آینده دار را تکمیل و آزمایش می کنند. در ضمن، چین و هند نیز با استفاده از آخرین دستاوردهای جهانی سفرهای سرنشین دار خود به فضا را افزایش می دهند. در این صورت ایستگاه فضایی بین المللی در آینده شاهد چه کسی خواهد بود؟ منبع:آویا
یک هواپیمای مسافربری تایوان در باند فرودگاهی در جنوب جزیره اوکیناوای ژاپن آتش گرفت. سرنشینان آن آسیب ندیده اند.
هواپیمای یاد شده که به شرکت "خطوط هوایی چین" تعلق دارد، از نوع بوئینگ ۷۳۷ است.
این هواپیما از تایپه، پایتخت تایوان، عازم ژاپن شد و بیش از ۱۵۰ مسافر داشت.
گفته شده که موتور این هواپیما دقایقی پس از فرود آتش گرفت.
به گزارش مقام های محلی سرنشینان پیش از آنکه هواپیما آتش بگیرد موفق به ترک آن شدند.
گزارش شده که خدمه هواپیما هم آنرا ترک کرده اند.
تلویزیون محلی تصاویر این هواپیما در حالی که ستون های دود از آن برخواسته بود و آتش نشان ها برای مهار آتش آن تلاش می کردند را نشان داده است.
تحقیقات درباره آتش گرفتن این هواپیما ادامه دارد.
|
به گزارش خبرگزاری مهر، در بیانیه ارتش جمهوری اسلامی ایران آمده است : عزت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی در مناسبات بین المللی و موفقیت روزافزون دانشمندان ایرانی در عرصه فناوری صلح آمیز هسته ای و تکنولوژی نوین و نقش موثر ایران در پهنه معادلات بین المللی و منطقه ای ، استکبار جهانی به سرکردگی شیطان بزرگ را به انفعال کشانده و در برنامه ریزی برای جلوگیری از نفوذ روزافزون جمهوری اسلامی ایران آن را دچار سردرگمی کرده است . این بیانیه می افزاید : نشانه گرفتن نهاد انقلابی سپاه پاسداران که با فرمان بنیان گذارجمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی ( ره ) تشکیل شد و در سایه مجاهدت ها و حماسه آفرینی های بی دریغ فرزندان این مرز و بوم و پاسداران جان برکف، بالنده و توانمند در حفظ آرمان های انقلاب کوشیده است ، یکی از نشانه های بارز این سردرگمی و درماندگی است . در ادامه آمده است : طرح آمریکا برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی نشان دهنده زبونی آنها در برابر توانمندی دفاعی این نیرو و نقش بی بدیل آن در پاسداشت و گسترش ارزش های اسلامی و انقلابی است . ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد : این اقدام مذبوحانه شیطان بزرگ که پیامد شکست خفت بار آن در تجاوز به عراق و افغانستان و نشانه خوی تجاوزگری اوست نه تنها آسیبی را به سپاه وارد نخواهد کرد بلکه آن را همسنگ حزب الله در عرصه جهانی به نیروی ضد ظلم و ستم و تجاوز و طغیان معرفی خواهد کرد . طراحان این پیشنهاد عبث ، باید بدانند که سپاه با عزت ، خدمت خود را به ملت ایران ادامه داده و نیروهای دفاعی یک کشور و مدافعان منافع یک ملت را با هیچ منطقی نمی توان تروریست نامید . در بخش پایانی این بیانیه نیز آمده است : ارتش حزب الله جمهوری اسلامی ایران که همواره در همه عرصه های دفاعی و رزمی خصوصا در سال های دفاع مقدس به عنوان همرزم و همسنگر ، دوشادوش برادران رزمنده خود در سپاه برای حفظ استقلال و آزادی و عزت و سربلندی میهن اسلامی جانفشانی کرده است اعلام می دارد که این تصمیم نابخردانه استکبار جهانی ، نفوذ معنوی اندیشه های عدالت طلبانه و حق گستر مردم ایران را در میان آزادگان عالم فزونی می بخشد و ارتش جمهوری اسلامی ایران لحظه ای در همرزمی قدم به قدم همرزمان خویش در سپاه تردید و درنگ نخواهد کرد .
ارتش جمهوری اسلامی ایران در بیانیه ای ضمن محکوم کردن طرح آمریکا برای گنجاندن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی ، این اقدام را نشانه بارز سردرگمی و درماندگی واشنگتن خواند.
با حکم رهبر معظم انقلاب ؛ | |
دریادار "سیاری" فرمانده نیروی دریایی ارتش شد | |
حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده کل قوا طی حکمی امیر دریادار حبیب الله سیاری را به سمت فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، متن حکم به این شرح است: بسم الله الرحممن الرحیم امیر دریادار حبیب الله سیاری به پیشنهاد فرمانده کل ارتش و نظر به حسن سوابق ، شما را به فرماندهی نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب می کنم. انتظار دارم آمادگی ها و قابلیت های آن نیرو که در سالهای دفاع مقدس و پس از آن با مجاهدت فرماندهان و کارکنان پیشرفت های چشمگیری داشته ، ارتقا یابد. از تلاش های امیر دریادار کوچکی در مدت تصدی این مسئولیت قدردانی و تشکر می کنم. توفیق همگان را از خداوند متعال مسئلت دارم. سید علی خامنه ای |