کدوم خلبانی می تونه اینجا فرود بیاد؟!
واقعیت یا قابلیت؟!!
عکسی کمیاب از کوسه روسی در ایران
نقش ایران خودرو در ارتقای صنعت هوایی
نمای داخلی بوئینگ ام دی تابان ایر
و در آخر هواپیمای دوست داشتنی تشریفات
دوستان عزیز باخبر شدیم شرکت هواپیمایی جدیدی در ایران تاسیس شده بنام پاسارگاد ایر لاین که این شرکت در گام نخست هماهنگی های لازم را جهت ورود سه فروند بودینگ 757 انجام داده است و در روزهای آتی این هواپیماها وارد کشور می شوند.
همچنین خبر می رسد کیش ایر نیز یک فروند بوئینگ 757 به ناوگان هوایی خود اضافه کرده است. قبلا هم خبرداده بودیم شایعاتی نیز وجود دارد مبنی بر اضافه شدن حداقل دو فروند ایرباس 340 به ناوگان ماهان جهت پوشش مسافرت های نوروزی
همچنین خبرهایی بگوش می رسد از خرید چهار فروند بوئینگ 757 و پنج فروند فوکر 100 توسط هواپیمایی آسمان(البته این خبر هنوز تائید نشده)
امیدواریم این خبرها به واقعیت بینجامد و شاهد ورود هواپیماهای ایمن به کشور باشیم.
منبع:انجمن هوافضا
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، تندیس یادبود امیر خلبان شهید حسین لشگری، سیدالاسرای کشورمان با حضور امیر محسن درهباغی جانشین فرمانده نیروی هوایی، حجتالاسلام محمدحسنی رییس اداره عقیدتی سیاسی و جمعی از فرماندهان و پرسنل نهاجا و خانواده شهید لشگری، صبح امروز در ستاد نیروی هوایی ارتش رونمایی شد.
امیر حسین لشگری متولد 20 اسفندماه 1331 در قریه ضیاءآباد از توابع استان قزوین به دنیا آمد و در تیرماه 1356 با درجه ستوان دومی در رشته خلبانی فارغالتحصیل شده و در پایگاههای نیروی هوایی ارتش از جمله دزفول، مشهد و تبریز دوره شکاری را تکمیل کرد.
با آغاز جنگ تحمیلی به خیل مدافعان کشور پیوست و پس از انجام 12 ماموریت، هواپیمای وی مورد اصابت موشک دشمن قرار گرفت و در خاک دشمن به اسارت نیروهای بعثی درآمد.
در سه ماه اول دوران اسارت در سلول انفرادی بود و پس از آن در مدت 8 سال در کنار 60 نفر از دیگر همرزمان در یک سالن عمومی و دور از چشم صلیب سرخ جهانی نگهداری میشد. اما پس از پذیرش قطعنامه 598، وی را از سایر دوستان در بندش جدا کردند که دوران اسارت انفرادی وی 10 سال طول کشید.
لشکری سرانجام پس از 16 سال اسارت به نیروهای صلیب سرخ معرفی شد و دو سال بعد در 17 فروردین 1377 به خاک میهن اسلامی بازگشت.
وی به عنوان باسابقهترین آزاده ایرانی که مدت 18 سال در زندانهای رژیم بعثی بود در تاریخ 19 مرداد سال جاری بر اثر ضایعات ناشی از عوارض جانبازی و اسارت طولانی به فیض عظیم شهادت نائل آمد.
تندیس یادبود شهید لشگری با ابعاد 5/1 برابر طبیعی و ارتفاع 2 الی 3 متر از جنس کامپوزیت ساخته شده که ترکیبی از فایبرگلاس و آهن و بتن با ماندگاری بسیاربالا است.
تصویر MD-82 بلغاری بعلامت ثبت LZ-LDC که بعلت بارش برف سنگین ، دم آن سنگین شده و خودش هم سر به هوا. کارکنان زمینی سعی دارن با طناب ، دماغه رو پایین و او را وادار به کرنش کنند.
منبع:http://aerospacetalk.ir/vb/showthread.php?p=259361#post259361
سام 8 GECKO یک سیستم پدافندی سطح به هوای کوتاه برد تک مرحله ایی است که موشک هایش با سوخت جامد کار می کنند و در ارتفاع پایین کاربرد دارد.اولین نمونه تولیدی از این سیستم با عنوان سام -8 A شناسایی شد که تنها 4 ریل لانچر و موشک روباز داشت.
نمونه سام 8 B دوماشین تامین موشک مجدد BAZ-5937 داشت که هر یک 18 موشک که در مجموعه های 3 تایی باکس شده بودند, حمل می کردند . هر خودرو یک آتشبار از 4 TELAR ها را پشتیبانی می کردند. یک هدف می تواند به هر دو صورت زیر آتش یک موشک یا بخوبی زیر شلیک 2 موشک آورده شود. همچنین این سیستم قابلیت نقل و انتقال هوایی را دارد.
موشک سرعت بالای سام 8 آ یا GECKO Mod0 که نام 9M23 را در فهرست کارخانه دارد, وزن پرتابی تقریبا برابر با 130 کیلوگرم دارد.حداکثر سرعت ای نموشک برابر با 2.4 ماخ و حداقل ارتفاعی که هدف می تواند داشته باشد برابر با 25 متر است. برد موثر در ارتفاع برابر با 5000 متر است.حداقل برد موشک 1500 متر و حداکثر برد آن 12000 متر است!!
موشک سام 8 B یا GECKO Mod 1 در 1980 معرفی شد که در یک باکس پرتاب مستطیل شکل سوار شده اس.راهنمایی موشک بهتر شده و سرعت موشک افزایش یافته است. همچنین برد موشک به ۱۵۰۰۰ متر افزایش داده شده است.
کلاهک هر دو موشک با فیوز تماسی و مجاورتی متناسب شده است. وزن کلاهک ها برابر 19 کیلو گرم است و شعاع مرگ آور آنها در ارتفاع پایین در حدود 5 متـــــــــر است.
بار گذاری مجدد سیستم در حدود 5 دقیقه زمان می برد این سیستم در 4 دقیقه به حالت جنگی در می آید و واکنش سیستم بعد از برپایی 26 ثانیه است. رادار کنترل آتش LAND ROLL با اسکن مخروطی در محدوده فرکانسی باند H عمل می کند 360 درجه توانایی چرخش دارد و حداکثـــــــر بردی حدود 35 کیلومتر دارد و یک برد موثر نزدیک 30 کیلومتر علیه یک هدف نمونه دارد.
همچنین رادار LAND ROLL یک قابلیت اکتساب ( کشــــــف ) کوتاه برد را دارد. برای کاهش ارتفاع کلی وسیله نقلیه و برای مواقعی که نیاز به جابه جایی هوایی هست و همچنین سرعت بالاتر در جاده رادار در پشت سر محل اپراتور قرار گرفته و می تواند تا 90 درجه به عقب تا شود.
شیوه پالس رهگیری رادار در باند J عمل می کند وبردی مابین 20 تا 25 کیلومتر دارد.2 رادار هدایت که در باند I عمل میکنند این امکان را فراهم می سازند تا 2 موشک به سمت هدف یکسان شلیک شوند. برای خنثی سازی ECM هر رادار به یک فرکانس متفاوت پاسخ میدهد.
بروی هریک رادار هدایت موشک سیستم کمکی اپتیکال و سطح نور کم جهت رهگیری اهداف در میدان دید پایین یا محیط آلوده ECM نصب شده است.
ماشین TELAR سیستم پدافند موشکی سام 8 یک خودروی دیزلی 6 چرخ طراحی شده با نام BAZ-5937 است. قسمت راننده در جلوی خودرو جا برای 2 نفر دارد که یک نفر راننده است و دیگری فرمانده. همچنین یک دریچه در سقف هست که قابل دست یابی است. موتور خودرو در خیلی عقب تر قرار دادر و خودرو کاملا" دو زیست است یعنی آبی و خاکی و خودرو با کمک دو جت آبی در عقب بدنه به جلو می رود. خودرو با فیلتر هوا و سیستم های ازدیاد فشار NBC ومادون قرمز برای فرمانده و راننده متناسب شده است.
مشخصات سیستم پدافندی سام-8
تاریخ معرفی: 1980- 1975
کشورهای دارنده این سیستم عبارتند از آنگولا – الجزایر- هند- عراق – اردن- لیبی- لهستان- سوریه و ....
TELAR : خودروی دو زیست کشور پیما 6*6 BAZ-5937
طول: 9.14 متر
ارتفاع: در حالت رادار پایین 4.2 متر
عرض: 2.75 متر
نوع موتور: D20K300 diesel
برد کروز: 500 کیلومتر
حداکثر سرعت در جاده: 80 کیلومتر در ساعت
حداکثر سرعت شنا در آب: 8 کیلومتر بر ساعت
حفاظت: سیستم حفاظتی NBC
نام لانچر: 9P35M2
وزن: 35 کیلوگرم
زمان مابین شلیک ها: 4 ثانیه
زمان بار گذاری مجدد: 5 دقیقه
شلیک حین حرکت: خیر
مدت زمان استقرار: 4 دقیقه
مدت زمان جابه جایی: کمتر از 4 دقیقه
نام موشک: 9M33M3
حداکثر برد: 15 کیلومتر
حداقل برد: 200 متر
حداکثر ارتفاع: 12 کیلومتر
حداقل ارتفاع: 10 متر
طول موشک: 3158 میلیمتر
وزن موشک : 170 کیلوگرم
پیشرانه: موتور راکت با سوخت جامد
راهنمایی: امواج رادیویی
نوع کلاهک: ترکشی با قدرت انفجاری بالا
وزن کلاهک: 16 کیلوگرم
کنترل آتش: بزرگ نمایی دید به اضافه سیستم LLL TV
قابلیت تشخیص دوست از دشمن: بله داردنام رادار: LAND ROLL
وظیفه: اکتساب ( کشف) هدف
برد کشف: 20 تا 30 کیلومتر
برد رهگیری: 20 تا 25 کیلومتر
فرکانس: 6 تا 8 گیگا هرتز
باند فرکانس: H
نام رادار: رادار رهگیر هدف تک پالس
وظیفه: رهگیری هدف
برد کشف: 20 تا 25 کیلومتر
برد رهگیری: نامشخص
باند فرکانسی عملکرد: باند J
فرکانس کار: 14.2 تا 14.8 گیگا هرتز
رادار های رهگیر موشک: 2 عدد
فرکانس: 10 تا 20 گیگا هرتز
منابع:
http://www.fas.org
http://www.warwheels.net
http://www.centralclubs.com(سامان عزیز)
Bell 214 ST هلیکوپتری ویژه ایران
نخستین هواپیمای تک سرنشین دو موتوره کشور با نام «فائز» با حضور سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صبح روز دوشنبه رونمایی شد.
به گزارش ایسنا صبح روز دوشنبه همچنین خط تولید هواپیماهای پیشرفته بدون سرنشین «رعد» و «نذیر» افتتاح شد.
هواپیمای دو موتوره تکسرنشین «فائز» با سازه تمام کامپوزیت طراحی و ساخته شده و وزن خالص آن 78 کیلوگرم است که در هنگام پرواز حداکثر تا وزن 175 کیلوگرم خواهد بود و سرعت این هواپیما 220 کیلومتر در ساعت است.
به کارگیری چتر به منظور بازیابی هواپیما به همراه خلبان در شرایط اضطراری، قابلیت مونتاژ و بهرهبرداری در زمانی کمتر از 5 دقیقه به واسطه طراحی و پیکره بندی جز به جز، قابلیت نصب و افزایش ظرفیت سوخت در بخشهای بال و بدنه، امکان حمل و نقل آسان و قیمت ارزان از جمله ویژگیهای این هواپیماست.
هواپیمای «فائز» با قابلیت آبنشینی و دوزیست بودن، حمل محمولههای شناسایی، درمانی، پشتیبانی و پستی و ارتقا برای تبدیل شدن به هواپیمای دو نفره، قادر است ماموریتهای گشتزنی، مراقبتی، تفریحی و ورزشی آکروباتیک را انجام دهد.
همچنین در این مراسم یک فروند هواپیمای «فجر 3 » که تنها هواپیمای چهار نفره کشور است به هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد.هواپیمای فجر 3 تنها هواپیمای 4 نفره کشور است که کلیه مراحل طراحی و ساخت آن مطابق با آیین نامه های استاندارد بین الملل JAR در داخل کشور انجام شده است.
این هواپیما دارای سازه تمام کامپوزیت با سرعت 320 کیلومتر در ساعت است.
آموزش خلبانی، گشت زنی مرزی، ترابری سبک، حمل مسافر ویژه، پست هوایی، عکس برداری، فیلم برداری و انجام پروازهای تفریحی از کاربردهای این هواپیما است.
گفتنی است همزمان با تحویل دهی این هواپیما قرارداد تولید 10 فروند دیگر از هواپیمای فجر 3 میان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران منعقد و مبادله شد.