فرمانده پدافند هوایی منطقه جنوب شرق کشور با بیان اینکه همه کشورهای حوزه خلیج فارس تحت پوشش رادارهای ایران قرار دارند، تاکید کرد: پدافند جنوب شرق برای کنترل عملیاتی تنگه هرمز و جزایر پنج گانه در آمادگی کامل بهسر میبرد.
منطقه جنوب شرق کشور از جمله نقاط حساس و استراتژیک در زمینه پدافند هوایی محسوب شده و از جمله نقاطی است که هرگونه تحرک و جابجایی نیروهای فرامنطقهای در مناطقی چون شمال اقیانوس هند و دریای عمان، از این منطقه رصد خواهد شد.
نظر به اهمیت این منطقه و تشریح اقدامات مهم صورت گرفته در پدافند هوایی جنوب شرق کشور، امیر حبیبالله علیزاده فرمانده پدافند هوایی منطقه جنوب شرق کشور به بیان نحوه حراست شبانهروزی از مرزها و منافع جمهوری اسلامی ایران در این منطقه پرداخت.
وی در ابتدا با اشاره به وظایف پدافند هوایی اظهار داشت: مسئولیت پدافند هوایی برقراری امنیت در فضای کشور برای هواپیماهای خودی و مجاز و ناامن کردن این فضا برای هواپیماهای بیگانه و متجاوز احتمالی با بهرهگیری از سامانه هایی از قبیل رادارهای دوربرد، موشکهای استراتژیک دوربرد و کوتاهبرد، توپخانه، ضدهوایی و بهخصوص دیدهبانان است.
علیزاده ادامه داد: اصلیترین سامانه برای تأمین امنیت در پدافند، رادار و کارکنانش به ویژه متخصصین کنترل شکاری هستند که به صورت 24 ساعته و بدون تعطیلی نسبت به حراست از آسمان کشور اقدام می کنند.
فرمانده پدافند هوایی منطقه جنوب شرق کشور با بیان اینکه تأمین امنیت در فضای جنوب شرق در زمان حضور مقام معظم رهبری برای الحاق ناوشکن جماران به نیروی دریایی ارتش در بندر عباس به عهده این منطقه بوده است، گفت: وظیفه ما برقراری امنیت در فضای کشور است که در زمان سفر مقام معظم رهبری به بندرعباس نیز این امنیت برقرار بود و هیچ مورد خاصی پیش نیامد و با توجه به اینکه تمام سامانههای خود را به کار گرفته بودیم، آمادگی صد درصد برای مقابله با هرگونه تهدید یا رویداد ناخواسته را داشتیم.
* هیچ مأموریتی در نیروهای مسلح بدون دخالت پدافند هوایی انجام نمیشود
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وظایف شبکه یکپارچه پدافند هوایی اظهار داشت: این شبکه یکپارچه تمام سیستمهای پدافندی نیروهای مسلح را رهبری و عملیات آن را به عهده میگیرد.
علیزاده افزود: هیچ مأموریتی در سطح نیروهای مسلح انجام نمیشود مگر اینکه قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص) آجا در آن دخالت و حضور داشته باشد.
وی با یادآوری اینکه اگر فضای کشور برای انجام عملیات امنیت نداشته باشد امکان انجام عملیات سطحی وجود ندارد، افزود: در رزمایش ولایت 89 هم به همین صورت بود و ما با بهرهگیری از تمام سامانهها نسبت به برقراری امنیت در فضای 250 هزار کیلومتر مربعی رزمایش اقدام کردیم و از سامانههای بهینه شده و بومی سازی شده در پدافند استفاده کردیم.
فرمانده پدافند هوایی منطقه جنوب شرق کشور افزود: سیاست ما افزایش توان رزمی ارتش در جهت بازدارندگی است.
* دستور اخطار به هواپیمای آمریکایی را سرلشکر صالحی صادر کرد
علیزاده با اشاره به اخطار به هواپیماهای آمریکایی در جریان رزمایش ولایت 89 خاطرنشان کرد: قرارگاه پدافند هوایی به صورت 24 ساعته آماده مقابله با هرگونه تهدید بوده و در ایام برگزاری رزمایش نیز وقتی موضوع نزدیک شدن هواپیماهای آمریکایی به رینگ رزمایش به اطلاع فرمانده کل ارتش رسید وی دستور داد که به آنها اخطار داده شود و این اخطار به هواپیماهای آمریکایی از سوی پدافند داده شد و فرمانده کل ارتش هم این موضوع را اعلام کرد و آمادگی پدافند هوایی در رزمایش به صورت عملی نشان داده شد.
وی ادامه داد: هواپیماهایی که ما به آنها اخطار میدهیم در منطقه حضور دارند ولی در آن روز به خصوص، تعداد هواپیماها زیاد بود و این هواپیمای آمریکایی قصد جاسوسی و کسب خبر از نحوه انجام رزمایش و چگونگی آمادگی نیروهای مسلح را داشت که با اخطار به موقع ما، هواپیمای مذکور منطقه را ترک کرد.
علیزاده افزود: آنها میخواستند ببینند آمادگی ما در مقابله با نفوذشان به داخل رینگ رزمایش در چه حدی است که با هوشیاری پدافند هوایی و نیروهای مسلح نفوذ به داخل رینگ رزمایش انجام نشد.
*همه هواپیماهای حاضر در منطقه در زمان رزمایش تحت کنترل عملیاتی پدافند بودند
فرمانده پدافند هوایی منطقه جنوب شرق کشور با اشاره به نقش پدافند در رهگیری هواپیماها، گفت: مأموریت پدافند، کشف، شناسایی، اقدام تاکتیکی و در صورت نیاز انهدام است و در رزمایش ولایت 89 به هواپیماهای کشور نارنجی عکس العمل نشان میدادیم یعنی ابتدا کشفشان میکردیم، بعد شناسایی، سپس رهگیری و در صورت نیاز منهدم میشدند.
علیزاده در ادامه خاطرنشان کرد: همه هواپیماهایی که در زمان رزمایش در منطقه حضور داشتند تحت کنترل عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا بودند.
*پدافند جنوب شرق در کنترل عملیاتی تنگه هرمز و جزایر پنج گانه آمادگی کامل را دارد
وی با بیان اینکه پروازهایی که در منطقه انجام میشود اگر از قوانین تخطی کنند با آنها برخورد میکنیم، گفت: به طور کلی هیچ پرندهای در فضای کشور ایران پرواز نمیکند مگر آنکه با هماهنگی پدافند هوایی خاتمالانبیا (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران باشد.
امیر علیزاده با اشاره به حوزه فعالیت خود در جنوب شرق کشور تصریح کرد: منطقه جنوب شرق یکی از گستردهترین مناطق پدافندی است که با بهرهگیری از تمام سلاحهایی که در پدافند وجود دارد، آماده مقابله با تمام تهدیدات است و در رزمایشها و سفر رهبر انقلاب به بندرعباس این موضوع را به خوبی نشان داده است.
وی تصریح کرد: پدافند جنوب شرق در کنترل عملیاتی تنگه هرمز و جزایر پنج گانه آمادگی کامل را دارد.
* کشورهای حوزه خلیج فارس تحت پوشش راداری ایران قرار دارند
فرمانده پدافند هوایی منطقه جنوب شرق کشور در خصوص میزان پوشش راداری منطقه، اظهار داشت: علاوه بر مرزها و آبهای جنوب، همه کشورهای حوزه خلیج فارس تحت پوشش راداری پدافند هوایی خاتمالانبیا (ص) قرار دارند.
علیزاده با اشاره به تولید تجهیزات پدافند هوایی در داخل کشور، گفت: تجهیزات پدافند هوایی بومی سازی شده است و ما امروز در زمینه تامین قطعات وابستگی خود را از خارج بریدهایم و به هیچ کشور بیگانهای وابستگی نداریم.
* سامانههای دیدهبانی سیار در دریا مستقر شده است
وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص نقاط کور راداری منطقه جنوب شرق کشور خاطرنشان کرد: یکی از سامانههای مهم پدافند که سرمایهگذاری خوبی در آن شده، سامانه دیدهبانی است که اکنون با توجه به آمادگی و آموزشهای لازم، اطلاعات دیدهبانان ما بهروز است و ما از اطلاعات دیدهبانی استفادههای فراوانی میکنیم.
فرمانده پدافند هوایی منطقه جنوب شرق کشور افزود: ارتباطات بین دیدهبانها و مرکز، ارتباطاتی چند لایه است و اطلاعات در کمترین زمان و به سرعت به شبکه یکپارچه پدافند هوایی منتقل میشود.
علیزاده در پایان با بیان اینکه بحث دیدهبانی بحثی بسیار مهم است، تصریح کرد: از سامانه دیدهبانی در کل کشور استفاده میشود و ما بر روی دریا نیز از سامانه دیدهبانی سیار برای دریافت اطلاعات بهره میبریم.