مجله هوایی

در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند هرچه بیشتراوج بگیری کوچکتر دیده می شوید

مجله هوایی

در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند هرچه بیشتراوج بگیری کوچکتر دیده می شوید

دو خبر از نوع اسرائیلی

مخالفت دو سوم اسرائیلی ها با جنگ علیه ایران
مقامات اسرائیلی متعهد شده اند همچنان بر دشمنی دیپلماتیک خود علیه برنامه هسته ای ایران علیرغم پخش این گزارش ادامه دهند و دلیل خود را برای این خصومت، نیت جمهوری اسلامی به شروع ساخت سلاح های اتمی عنوان کرده اند.


 نتایج نظرسنجی موسسه "شیووک پانوراما" از 562 نفر از مردم اسرائیل حاکی است: دو سوم این افراد مخالف جنگ رژیم صهیونیستی به تنهایی، علیه تاسیسات هسته ای ایران هستند.

به گزارش عصر ایران  به نقل از خبرگزاری فرانسه، پاسخ 2/67 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی درخصوص حمله اسرائیل به تنهایی به ایران منفی و پاسخ 9/20 درصد مثبت بود، در حالی که 9/11 درصد هیچ نظری در این زمینه نداشتند.

این نظرسنجی پس از انتشار گزارش سازمان های اطلاعات جاسوسی آمریکا که در آن گفته شده ایران در سال 2003 برنامه هسته ای خود را متوقف ساخته، انجام شد.

مقامات اسرائیلی متعهد شده اند همچنان بر دشمنی دیپلماتیک خود علیه برنامه هسته ای ایران علیرغم پخش این گزارش ادامه دهند و دلیل خود را برای این خصومت نیت جمهوری اسلامی به شروع ساخت سلاح های اتمی عنوان کرده اند.

تازه ترین تهدید نظامی اسرائیل علیه ایران از نگاه گاردین
هاآرتص دیروز در تحلیلی نوشت: "این عرصه اطلاعاتی نیست که اسرائیل را در هفته گذشته دچار دردسر ساخت بلکه اسرائیل در صحنه افکار عمومی آسیب دیده است."


برخی مقامات اسرائیلی روز گذشته هشدار دادند: "به رغم انتشار گزارش جدید اطلاعاتی آمریکا که بیانگر نبود برنامه تسلیحات هسته ای در ایران است همچنان گزینه حمله نظامی علیه این کشور را مورد بررسی قرار می دهند."

به گزارش عصر ایران  روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی تحلیلی در این خصوص نوشت: "هرچند اسرائیل ظاهرا خواهان حفظ فشارهای دیپلماتیک قوی علیه ایران برای دست کشیدن آن از برنامه هسته ای است اما مقامات تل آویو نمی خواهند تهدید به حملات یک جانبه را از میان گزینه های خود خارج کنند."

در همین راستا "ماتان ویلانی"، معاون وزیر دفاع اسرائیل روز جمعه به رادیو ارتش این رژیم گفت: "هیچ گزینه ای را نباید از روی میز خارج ساخت."

"آویگدور لیبرمن"، وزیر امور استراتژیک اسرائیل نیز روز گذشته با بیان اینکه کشورش آماده اقدامات یکجانبه بر ضد ایران در صورت اثربخش نبودن تحریم هاست به روزنامه جروزالم پست گفت: "اگر تحریم ها موثر نباشد آنگاه می نشینیم و درباره اقدامات جدید تصمیم گیری خواهیم کرد."

براساس این گزارش چند تن از کارشناسان اسرائیلی امور ایران معتقدند: "تجدید نظر آمریکا در مورد آنچه تهدید هسته ای ایران خوانده می شود احتمال حملات نظامی واشنگتن و شاید اسرائیل علیه ایران حداقل در زمان کنونی را منتفی ساخته است."

اما سیاسیون جنگ طلب اسرائیلی همچنان تهدید به اقدام نظامی علیه ایران را "زنده" نگه داشته اند.

"بنیامین نتانیاهو"، رهبر حزب اپوزیسیون در پارلمان اسرائیل در پاسخ به این سئوال که آیا اسرائیل باید به عملیات نظامی یکجانبه دست بزند به هاآرتص گفت: "ما همواره اقدام بین المللی به رهبری آمریکا را ترجیح می دهیم اما باید مطمئن شویم که با استفاده از همه ابزارها قادر به حفاظت از کشورمان هستیم."

به نوشته گاردین پیامدهای ارزیابی جدید اطلاعاتی آمریکا درباره موضوع هسته ای ایران، سیاستمداران، تحلیلگران و مطبوعات اسرائیلی را شوکه کرده است. هرچند مقامات اسرائیلی قبلا در جریان این گزارش قرار گرفته بودند اما انتشار آن در روز دوشنبه باعث غافلگیری و استیصال سازمان دفاعی اسرائیل شد.

این گزارش در موضعی جدید نسبت به برآوردهای قبلی اعلام می کند که ایران برنامه تولید سلاح هسته ای خود را در پاییز 2003 رها کرده و دیگر در پی آن نرفته است. آژانس های اطلاعاتی آمریکا همچنین نسبت به پیگیری این برنامه در آینده اظهار بی اطلاعی کردند.

مقامات اسرائیلی سریعا در مقابل این گزارش موضع گرفتند به نحوی که ایهود باراک وزیر دفاع این رژیم ادعا کرد: "هرچند برنامه هسته ای نظامی ایران در سال 2003 متوقف شده اما احتمالا این برنامه از سر گرفته شده است."

گاردین می نویسد: "مشخص نیست که آیا اطلاعات اسرائیل در مورد ایران از قدرت کافی برای تاثیرگذاری بر یافته های جدید آمریکا و احتمالا نقض آن برخوردار است یا خیر."

هاآرتص دیروز در تحلیلی نوشت: "این عرصه اطلاعاتی نیست که اسرائیل را در هفته گذشته دچار دردسر ساخت بلکه اسرائیل در صحنه افکار عمومی آسیب پذیر شده است."

برخی تحلیلگران بر این باورند که احساس انزوای اسرائیل که در موضع افراطی آن نمود یافته احتمال دارد بر تمایل این رژیم برای آغاز حمله نظامی یک جانبه علیه تهران بیافزاید.

با این حال گمان می رود که اسرائیل برای چنین اقدامی نیازمند اجازه آمریکا باشد. به ویژه نیروی هوایی آن که محتاج یک سری کدهای پروازی آمریکاست که به هواپیماهایش اجازه تجاوز به خاک ایران را می دهد.

زمانی که اسرائیل در سال 1991 برای حمله به عراق در طول جنگ اول خلیج فارس چنین کدهایی را از آمریکا طلب کرد ایالات متحده از ارایه آن خودداری کرد و لذا اسرائیل از حمله سرباز زد.

به نوشته گاردین کارشناسان اسرائیلی حدس می زنند ارزیابی اطلاعاتی آمریکا به طور کامل ایران را از اتهامات وارده مبرا نکرده باشد اما اعتراف می کنند که اکنون احتمال عملیات نظامی اسرائیل به حداقل رسیده است.

"افرایم آسکولای" یک عضو ارشد تحقیقاتی در موسسه مطالعات امنیت ملی تل آویو در این باره می گوید: "تصور می کنم کاملا غیر واقع بینانه است که اسرائیل تنهایی به جنگ ایران برود."

نظرات 1 + ارسال نظر
[ بدون نام ] شنبه 17 آذر 1386 ساعت 02:14 ب.ظ http://www.mi118.com/Register.aspx?Ref=32568

سلام
خوشحال می شم به سایت ما بیایید.
ممنونم.

حتما دوست عزیز در اولین فرصت

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد