مجله هوایی

در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند هرچه بیشتراوج بگیری کوچکتر دیده می شوید

مجله هوایی

در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند هرچه بیشتراوج بگیری کوچکتر دیده می شوید

PAC 3 پیشرفته ترین سیستم دفاع ضد موشک غربی

کمپانی لاکهید مارتین در حال تولید نسل جدیدی از موشک های دفاع هوایی ار نسل پاتریوت است که دارای قابلیت های بیشتری نسبت به همتایان خود هستند.
این موشک در اصطلاح PAC 3 نام دارد که مخفف واژه Patriot Advanced Capability-3 میباشد و معنای آن پاتریوت با قابلیتهای پیشرفته تر است.
این موشک تحت قراردادی که با دفتر برنامه ریزی نیروی دفاع هوایی و موشکی ارتش آمریکا و چندین مشتری خارجی منعقد شد در حال تولید میباشد و با سیستم پاتریوت یکپارچه است


این موشک (بزن-بکش) ‘hit-to-kill’ پیشرفته ترین و توانا ترین و در عین حال قوی ترین موشک دفاع هوایی جهان از نظر متخصصین غربی میباشدو ضد تمام تهدیدات از قبیل موشک های بالستیک و کروز و همچنین هواگردها کاربرد دارد و به نوبه خود جهش بزرگی در زمینه ساخت موشکهای دفاع هوایی به شمار میاید.
این موشک یک رهگیر سریع میباشد که اهداف خود را به صورت برخورد مستقیم یا body-to-body نابود میسازد.


هنگامی که این موشک در لانچر های پاتریوت قرار میگیرد به طور قابل ملاحظه ای قدرت آتش این سیستم را افزایش میدهد به طوری که 16 تیر از این موشک جای 4 تیر از نوع قدیمی تر PAC_2 را خواهد گرفت.

با ضریب موفقیتی در حد 100 درصد در عملیات آزادسازی عراق این موشک کارنامه موفقی از خود به جای گذاشت و هم اکنون در اختیار ارتش آمریکا و هم پیمانانش میباشد.


مرکز تحقیقات موشکی و کنترل آتش شرکت لاکهید واقع در تگزاس به عنوان پیمانکار اصلی برنامه ارتقاء موشکهای PAC_3 انتخاب شده بود.
این طرح شامل موشکهای رهگیر سریع از نوع بزن-بکش و سکو های شلیک در پک های 4 تایی و کامپیوتر کنترل آتش پیشرفته و ارتقاء سیستم های الکترونیکی پیشرفته برای لانچر میباشد که این عناصر از سیستم پاتریوت یک سیستم دفاع هوایی در ارتفاع متوسط با برد بلند و در عین حال موفق پدید می آورد که چتر محافظتی خود را برای نیروهای زمینی و مراکز حیاتی می گسترد.


این موشک از یک موتور راکتی سوخت جامد و کنترل های آئرودینامیکو موتور های کنترل جهت به همراه سیستم هدایت داخلی بهره میبرد.
PAC_ 3 به وسیله کامپیوتر کنترل آتش زمین پایه که در ایستگاه کنترل و رهگیری نصب شده است به سمت نقطه برخورد پرواز میکند و اطلاعات مسیر هدف را از طریق فرکانس های رادیویی دریافت مینماید و لحظاتی قبل از رسیدن به نقطه برخورد از پیش تعیین شده جستجو گر باند کا ان روشن شده و اطلاعات هدف را به دست میاورد و راهی مناسب ترین نقطه برای برخورد میشود.


موتور های کوچک کنترل جهت که در طرفین نوک موشک قرار دارند دارای بوستر راکتی سوخت جامد هستند که در مرحله آخر با یک انفجار مسیر موشک را در جهت دلخواه برای برخورد قرار میدهند .



طول: 5.2 متر

وزن: 320 کیلوگرم

سرعت: بیشتر از 5 ماخ

سقف پروازی: 15 کیلومتر

برد: 20 کیلومتر

تعداد سیستم های ساخته شده: 36 واحد آتشبار

هزینه کل پروژه: 7778 میلیون دلار

متوسط قیمت هر واحد: 91.14 میلیون دلار

منبع: سایت میلیتاری (blaze عزیز)

         انجمن هوافضا

نظرات 8 + ارسال نظر
محمد جمعه 24 مهر 1388 ساعت 01:16 ب.ظ

به نظر من که آمریکایها کمی در باره این موشک بلوف میزنند. مدل روسی s-300و یا s-400 بسیار بهتر از این موشک عمل میکند. نظر شما چیست اقا محمد? در ضمن برای ما کار سخت می شود اگر اطرافیان ما به این موشکها دست پیدا کنند!. تنها کاری که ما متوانیم این هست که روی موشکهای بالستیکمان سیستمهای مخفی کننده از رادارها را نسب کنیم که این هم سخت هست.

امیر جمعه 24 مهر 1388 ساعت 09:53 ب.ظ

با سلام در زمان جنگ اول امریکا در عراق ظاهرا ۲ فروند اواکس به ایران امده بود از اواکس اولی که نا امید شدیم از اواکس دوم چه خبر ضمنا در نمایشگاهی که در یکی از پایگاهها ی هوایی بود F.5های موجود بسیار تمیز ومرتب بود حتی باگذشت ۳۰تا ۳۵ سال از عملیلتی بودن ان هنوز سالم به نظر میرسیدند ولی MIG.29 های موجود در زیر هر کدام حداقل ۵ ظرف برای روغن ریزی های فراوان گذاشته بودند که کف اشیانه کثیف نشود میخواستم ببینم چرا هواپیماهای روسی که مشکلی در تامین قطعات ندارند وعمر خدمتی کمتر ی دارند چرا اینگونه اند و در صد عملیاتی بودن انها چقدر است

امیر عزیز آواکس دوم بغداد۱ نام دارد که غیر فعال بوده و در رمپ مهرآباد در حال استراحت است.شاید باور کردن این موضوع کمی سخت باشد ولیکن حقیقت این است در حال حاضر تامین قطعات میگ ۲۹ به سختی و شاید سخت تر از تامین قطعات اف۵ باشد .نباید این موضوع را نیز از یاد برد که ما در کشور زیرساخت های تعمیرات اساس اف۵ را از گذشته داشتیم ولیکن در خصوص میگ ۲۹ خیر و شاید اگر مجبور نبودیم هیچگاه به فکر خرید آن نبودیم.

سعید جمعه 24 مهر 1388 ساعت 10:27 ب.ظ

سلام خسته نباشید من خودم عملا از جنگ خوشم نمی اید ولی ازنظر من موشکای ایرانی هیچ شانسی در برابر این پدافندهای پیچیده ندارند لطفا توضیح دهید ممنون از سایت همیشه به روزتون یاعلی

حمید شنبه 25 مهر 1388 ساعت 01:06 ق.ظ

جالبه هنوز امریکاییها توان ساخت موشکهایی مثل اس 300 رو ندارن
نسخه سوم پاتریوت هم مورب پرتاب هست و پوشش 360 در جه ای ندارد
در حالیکه اس 300 و 400 به دلیل پزتاب عنودی سر تر هستن

سیروس شنبه 25 مهر 1388 ساعت 08:17 ق.ظ

این جمله " با ضریب موفقیتی در حد 100 درصد در عملیات آزادسازی عراق این موشک کارنامه موفقی از خود به جای گذاشت و هم اکنون در اختیار ارتش آمریکا و هم پیمانانش میباشد. " بدون شک دروغی بزرگ است .
چون من یادمه که این سیستم فقط تونست یک موشک عراقی رو هدف قرار بده ولی با این حال سر جنگی این موشک به زمین اصابت کرد !!!.
ودو فروند از هواپیمایی متحدین رو هم هدف قرار داد.
این معنیش چیه !!! موفقیت 100 درصد !!!
نباید به این گزارش ها اطمیان پیدا کرد

محمد سه‌شنبه 28 مهر 1388 ساعت 11:13 ق.ظ

شهادت جمعی از فرماندهان ارشد سپاه در سیستان و بلوچستان در یک اقدام تروریستی نورعلی شوشتری، جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده قرارگاه قدس،‌ سردار محمدزاده فرمانده سپاه استان سیستان و بلوچستان،مرادی فرمانده سپاه ایرانشهر و فرمانده سپاه سرباز و علویان فرمانده تیپ امیرالمومنین (ع)
را به شما و هموطنان عزیزمان و بازماندگان این عزیزان تسلیت عرض مینمایم.

سعید سه‌شنبه 28 مهر 1388 ساعت 03:51 ب.ظ

سلام خسته نباشی در باره ی موتور موشکهای سوخت مایع وطرض کارشان توضیح بده یا اگر میشه مقاله بده خیلی ممنون از سایتت

پارس۳۰۰۰ یکشنبه 3 آبان 1388 ساعت 08:10 ق.ظ

سعید جان دوناو اسراییلی ساخت امریکا چگونه هدف قرار گرفتند حالا ساخت هر کجا که باشند

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد